Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špenátové karbanátky

Zpět
  • Autor: babika
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř,

Energetická hodnota celkem: 7564 kJ

Bílkoviny (g): 74, Tuky (g): 106, Sacharidy (g): 140, SAFA (g): 38, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1891 kJ

Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 26.5, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

„Na másle osmahněte cibulku a dva stroužky nakrájeného česneku, přidejte čerstvé špenátové listy, osolte a vše promíchejte. Za minutku pánev s již spařeným špenátem stáhněte z plotny, směs přendejte do misky a ponorným mixérem směs na několika místech stlačte. Špenát tak bude na menší kousky, a přitom z něj nebude jen kaše. Přidejte pepř, čerstvé nasekané bylinky (já jsem použila tymián a petržel, dvě syrová vejce, 100 g strouhaného sýra a přisypte tolik strouhanky, aby vzniklo husté těsto, které se bude dobře tvarovat.Já jsem místo strouhanky požila pohankovou kaši. V dlaních pak vytvářejte malé placky, které znovu obalte ve strouhance, a osmažte je na rozpáleném oleji z obou stran. Pokud byste chtěli zvolit dietnější variantu, můžete je upéct v troubě.“

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 03. 2017 12:31
Tiež sa mi to páči, ale ja sa stravujem "deleno"....nemiešam rastlinné a živočišné ...tak by som vajíčka nahradila namočenými ľanovými semienkami a namiesto syra bu som použila tofu v recepte :)

Naši partneři